eu-palyazatok

Július, az okos öntözés hónapja

Július, az okos öntözés hónapja
Kezdőlap Hírek Július, az okos öntözés hónapja
Július, az okos öntözés hónapja

Július, az okos öntözés hónapja

A nemzetközi Öntözési Szövetség honlapján ünnepli az Okos Öntözés hónapját és azokat az embereket, akik azért dolgoznak, hogy minél gazdaságosabb öntözési módszereket, termékeket fejlesszenek a modern világ számára. A Poliext csatlakozik ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez, mivel úgy gondoljuk, hogy az okos öntözés nem csupán a vízszámlán való spórolásról és a saját kertünk zölden tartásáról szól, hanem globális szinten sokkal többet jelent. A mezőgazdaságban innovatív, víztakarékos technológiák alkalmazását jelenti a globális élelmiszertermelés érdekében, a háztartások és kertjeink esetében pedig az ívóvízkészleteink megóvását is. Bolygónk legértékesebb, életet adó erőforrásának megóvásáról van szó.

A mezőgazdaságban a régebbi, szivárgó vagy meghibásodott öntözőrendszerek évente több milliárd gallon vizet pazarolnak el. A mai hatékony intelligens öntözés azonban mind vizet, mind pénzt takarít meg azzal, hogy a vizet közvetlenül a gyökérzónába juttatja, szemben a túlöntözéssel és túlnedvesítéssel, ami vízlefolyáshoz és pazarláshoz vezet. Amikor a gazdálkodók intelligens öntözéstechnológiát alkalmaznak, maximalizálják a terméshozamot, az egészséget és a minőséget a globális élelmiszertermelés érdekében.

Innovatív, hatékony öntözési technológiákon, intelligens gyakorlatokon és intelligens technológián keresztül a mezőgazdasági ágazat nem csak a terméshozamot maximalizálja, hanem hatékonyan kezeli és megőrzi a Föld legértékesebb, véges erőforrását, amelyre szükség van a mai élelmiszertermeléshez, és amelyre a jövő generációi is támaszkodhatnak.
 

Az intelligens gyakorlatok, az intelligens technológia és a fenntartható megoldások miatt ünnepli az Öntözési Szövetség minden év júliusában az Intelligens Öntözés Hónapját. Ezzel megosztja a világgal, hogy az intelligens öntözési technológiák és gyakorlatok alkalmazása hogyan kínál megoldást a mai és holnapi gazdasági és környezeti kihívásokra mind a táj-, mind a mezőgazdasági öntözési iparágban.

Júliusban egy egész hónapon keresztül „Okos Öntözés” tippeket és tanácsokat osztunk meg Önökkel.

Vegyen részt nyereményjátékunkban!

A hónap végén azok közül, akik bármelyik júlusi „Okos Öntözés” posztunkat megosztják, illetve részt vesznek játékunkban, különböző öntözési termékeket sorsolunk ki! Kövessen minket és figyelje tippjeinket! Megéri! 

Professzionális CSINÁLD MAGAD KÉSZLETEK a sikeres kertészkedéshez

Víztakarékos öntözési megoldások a zöldebb jövőért