ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Subscribe

*kötelező mezők
/ ( hh / nn )

Szűrők

Kezdőlap Termékek Szűrők

A vízszűrők használata elengedhetetlen mezőgazdasági és parköntöző rendszerek esetében egyaránt. A megfelelő szűrés segít meghosszabbítani a rendszer élettartamát, és leegyszerűsíti a karbantartást bármely öntözőrendszer esetében. Csepegtető- és mikro öntözők esetén alapkövetelmény a szűrő használata, amivel megakadályozható a dugulás.

Acélhálós szűrő

Ezek a hálós szűrők acélhálót használnak, hogy az öntözés során kiszűrjék a vízből a homokot, és egyéb szemcsés anyagokat. A leggyakoribb kémiai anyagokkal szemben magas ellenállással rendelkeznek. UV ellenálló, tartós műanyagből készülnek, hogy ellenálljanak a legmostohább körülményeknek is. Az acélhálós szűrőbetét tisztítás céljából könnyen kivehető, ezáltal a könnyebbé téve a karbantartást.

Lamellás szűrő

A lamellás szűrők legfőbb felhasználási területe a víz finom szűrése az öntöző rendszerekben. Előnyei közé tartozik, hogy három dimenziós szűrést biztosít, így hosszabb időtartam érhető el a tisztítások között, ellenáll a mezőgazdaságban leggyakrabban használt kémiai anyagoknak és öblítő anyagoknak. Az öntözővízben lévő egyszerű növények (algák) bizonyos mértékű szűrésére is alkalmasak lehetnek.

Hidrociklon

Más néven homok leválasztó, a centrifugális szűrő főként a homok és egyéb szilárd anyagok kiszűrésére használható az öntözővízből – és így megelőzi a homok bejutását az öntöző rendszerbe. A hidrociklon használatával a szennyeződés víznél nehezebb fajsúlyú része hatékonyan kiszűrhető, különleges kialakítása révén. A folyadék érintő irányból érkezik a szűrőbe, amely a folyadék cirkulációs áramlását eredményezi, a centrifugális áramlás a szennyeződéseket a szűrő külső falához kényszeríti.

Víztakarékos öntözési megoldások a zöldebb jövőért